شنبه 12 شهریور 1401
کد خبر: 15478
تعداد بازدید: 608

پاسخ ایران، هیاهوی آمریکا

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _شنبه، دوازدهم شهریورماه ۱۴۰۱_ را در ادامه می‌خوانید.

خبریک - مطبوعات و رسانه‌های آزاد و شفاف در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به شمار می‌آید،  مرور بر بخشی از عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «پاسخ ایران، هیاهوی آمریکا» نوشت: بامداد جمعه سخنگوی وزارت امور خارجه از ارسال نظرات جمهوری اسلامی ایران در مورد پاسخ آمریکا درباره متن پیش‌نویس توافق احتمالی رفع تحریم‌ها به هماهنگ کننده اروپا خبر داد.

ناصر کنعانی در این‌باره اظهار کرد: پس از دریافت پاسخ آمریکا، تیم کارشناسی جمهوری اسلامی ایران آن را به دقت مورد بررسی قرار داده و پاسخ‌های ایران، پس از ارزیابی در سطوح مختلف، تدوین و امشب (بامداد جمعه) به هماهنگ‌کننده تحویل داده شد.

کنعانی اظهار کرد: متن ارسالی دارای رویکردی سازنده با هدف نهایی کردن مذاکرات است. در فرایند تهیه پاسخ اخیر ایران، تسریع و تسهیل جمع‌بندی مذاکرات مد نظر قرار داشته و در آن به صراحت اعلام شده است ایران آمادگی دارد تا در هفته پیش رو برای اعلام توافق نهایی نشست وزرا برگزار شود با این برداشت که معدود نظرات مطرح شده از سوی ایران تأمین شود.

ساعاتی پس از ارائه پاسخ ایران بود که واشنگتن موضعی عجیب و سریع اتخاذ کرد که نشان از یک عملیات رسانه‌ای برای تأثیرگذاری بر روند مذاکرات از طریق دیپلماسی عمومی دارد.

«وِدانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ساعاتی بعد از ارسال پاسخ ایران به «انریکه مو را» معاون مسئول سیاست خارجیاتحادیه اروپا، با تلاش برای انداختن توپ در زمین ایران، مدعی شد که پاسخ تهران سازنده نبود.

به نوشته وبگاه شبکه «بلومبرگ»، پاتل با صدور بیانیه‌ای رسمی ادعا کرد: «ما در حال مطالعه و بررسی [نظرات ایران] هستیم و از طریق اتحادیه اروپا نیز پاسخ خواهیم داد، اما متأسفانه این [پاسخ ایران] سازنده نبود.»

پیش از این نیز، یک مقام ارشد دولت بایدن که نامی از وی برده نشد، به برخی خبرنگاران امریکایی گفته بود: «در حال بررسی پاسخ ایران هستیم اما پاسخ‌ها امیدوارکننده نیستند.» همزمان با این خط خبری رسانه‌های غربی و وابسته به رژیم صهیونیستی پروژه تخریب ایران را با موج سازی منفی علیه پاسخ ایران به کار گرفتند.

نشریه واشنگتن پست در گزارشی ادعا کرد: چشم‌انداز احیای توافق هسته‌ای ایران روز پنجشنبه یک گام به عقب برگشت، زیرا دولت بایدن اعلام کرد که آخرین پیشنهادهای تهران «سازنده» نبوده است.
لارنس نورمن، خبرنگار روزنامه وال‌استریت ژورنال آمریکا نیز در توئیتی توپ تأخیر در حصول توافق نهایی را در زمین ایران انداخت و نوشت که پس از پاسخ‌های ارائه شده از سوی ایران، دورنمای جمع‌بندی مذاکرات در هفته آینده به نابودی کشیده شد.

پاسخ ایران، هیاهوی آمریکا

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «غدیر حیات‌بخش» نوشت: روز جمعه، ۱۱ شهریور ماه بزرگ‌ترین طرح آب‌رسانی کشور با عنوان طرح آب‌رسانی غدیر به دست رئیس دولت سیزدهم افتتاح شد تا به همگان اثبات شود مهم‌ترین مصوبه اولین سفر استانی آیت‌الله رئیسی با کار شبانه‌روزی جهادی با گذشت کمتر از ۱۰ ماه به مرحله بهره‌برداری رسید و نزدیک پنج میلیون نفر ساکن در ۲۶ شهر و ۱۶۰۸ روستای استان خوزستان می‌توانند از مواهب این طرح استفاده کنند.
مهم‌ترین مصوبه اولین سفر استانی رئیس دولت سیزدهم که بهابرپروژه ملی «غدیر» ارتباط داشت، با گذشت کمتر از ۱۰ ماه روز گذشته با حضور رئیس‌جمهور، وزیر نیرو، مسئولان استان خوزستان و مدیران قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء افتتاح شد.

آب منتقل‌شده از پشت سد دز به مراتب باکیفیت‌تر از آب قبلی این شهرها بوده و کیفیت آن حدود ۰۰۵CE برآورد شده است و با افتتاح این پروژه ۷/۴ میلیون نفر از این آب باکیفیت در شهرهای مرکزی و جنوبی استان خوزستان برخوردار می‌شوند.
برای این طرح، تاکنون ۲‌هزار میلیارد تومان هزینه شده که هزار و۲۰۰ میلیارد تومان آن از محل اسناد خزانه تأمین گردیده است.
طرح آب‌رسانی غدیر شامل سه زیر پروژه شامل احداث ایستگاه پمپاژ w۲ شبکه آبیاری دز و خطوط انتقال از ایستگاه پمپاژ مذکور تا ایستگاه پمپاژ ام‌الدبس به طول ۷۸ کیلومتر، توسعه ایستگاه پمپاژام‌الدبس و تکمیل و توسعه ایستگاه پمپاژ شهید چمران است.

آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی صبح روز جمعه از طریق فرودگاه دزفول وارد خوزستان شد، رئیس‌جمهور در این سفر مشکلات منطقه احمدفداله در بخش شهیون دزفول را نیز مورد بررسی قرار داد و سپس طرح بزرگ آب‌رسانی غدیر را افتتاح کرد.

آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی روز جمعه در آئین بهره‌برداری از طرح غدیر با قدردانی از بیش از دو هزار نفر که به صورت شبانه‌روزی در طراحی و اجرای طرح آب‌رسانی غدیر مشارکت داشتند، گفت: ایرانی بودن تمام اقدامات از طراحی، اجرا و تجهیزات به کار رفته در این طرح باعث افتخار است.

رئیس دولت سیزدهم با بیان اینکه این طرح با دست توانمند مهندسان، کارگران و مدیریت جهادی مدیران به نتیجه رسیده است، اظهار کرد: با اجرای این طرح بزرگ در مدت‌زمان کمتر از ۱۰ ماه معلوم می‌شود ظرفیت‌های بزرگی در کشور ما وجود دارد.

رئیس‌جمهور با قدردانی از وزیر نیرو، استاندار خوزستان، سازمان آب و برق و همه افرادی که در اجرای طرح غدیر نقش داشتند، گفت: این طرح به زوار اباعبدالله‌الحسین (ع) آب‌رسانی می‌کند که توفیقی بزرگ است.

آیت‌الله رئیسی گفت: بسیج، ارتش، سپاه و همه نیروهای مردمی که در سنگر دفاع مقدس بودند، اکنون در سنگر سازندگی و آبادانی در جای‌جای کشور در حال فعالیت هستند که این موضوع برای مردم روشن و محسوس است.

پاسخ ایران، هیاهوی آمریکا

روزنامه خراسان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «بحران فضای آموزشی در حاشیه مشهد» نوشت: فقر شدید؛ شاید بتوان وضعیت متوسط سرانه فضای آموزشی دانش آموزان در حاشیه شهر مشهد رااین طور توصیف کرد، وضعیتی که ۵.۷ مترمربع با سرانه مطلوب و حدود ۲ مترمربع هم با متوسط سرانه فضای آموزشی استان فاصله دارد و این فاصله چنان شدید و چشمگیر است که بحران فضای آموزشی در حاشیه شهر مشهد را به دنبال خواهد داشت.

امسال نیز که بعد از دو سال وقفه کرونایی، شاهد حضور دوباره دانش آموزان در مدارس خواهیم بود، از طرفی با سرازیر شدنجمعیت از مناطق مختلف شهر به مناطق حاشیه‌ای به دلیل وضعیت افزایش افسارگسیخته اجاره خانه و از سوی دیگر ورود بی‌شمار اتباع خارجی به خصوص از کشور افغانستان به این مناطق، این بحران کمبود فضاهای آموزشی در حاشیه مشهد، چهره جدی تری به خود خواهد گرفت.

برای مهرماه امسال قرار است چه میزان فضای آموزشی در پهنه‌های هشت‌گانه حاشیه شهر مشهد اضافه شود و به طور کلی مواجهه با این بحران چگونه خواهد بود؟

این سوالات را با سرپرست اداره کل نوسازی مدارس استان در میان گذاشتیم و بعد از بحث و بررسی درباره آمارهای سرانه‌های فضای آموزشی، مطالبه مان از اقدامات برای مواجهه با این بحران را با وی مطرح کردیم.

بابایی سرپرست اداره کل نوسازی مدارس استان، ابتدا گریزی به آمار و ارقام متوسط سرانه فضاهای آموزشی در حاشیه شهر و مقایسه آن با مناطق مختلف زد و گفت: سرانه فضای آموزشی در استان ۴.۳ مترمربع است که این میزان در ۸ پهنه حاشیه شهر ۲.۵ مترمربع برآورد شده است.

مقایسه این رقم با متوسط سرانه فضای آموزشی شهری و روستایی در کشور که ۵.۳ مترمربع است، نشان از کمبود حدود ۳ مترمربعی سرانه فضای آموزشی در حاشیه مشهد است و در مقایسه با سرانه مطلوب (۸.۲ مترمربع)، شاهد کمبود ۵.۷ مترمربعی سرانه فضای آموزشی در مناطق حاشیه شهر مشهد هستیم.

فاصله شدید این سرانه‌ها، بیش از همیشه ضرورت برنامه‌ریزی عاجل و جدی برای جبران کمبودها را گوشزد می‌کند؛ موضوعی که از بابایی مطالبه کردیم و از برنامه‌های اداره کل نوسازی مدارس برای جبران این کمبودها پرسیدیم.

وی در این زمینه گفت: هم از منابع مختلف اعتباری و هم از ظرفیت خیران مدرسه ساز برای جبران این کمبودها استفاده خواهیم کرد، همچنین یکی از اقدامات جدی در این زمینه که جزو مصوبات سفر ریاست جمهوری به خراسان رضوی است، ساخت ۸ مجتمع آموزشی با مشارکت خیران در ۸ پهنه حاشیه مشهد است که بر اساس آن ۵۰ درصد اعتبار آن را خیران تأمین خواهند کرد و ۵۰ درصد دیگر از محل اعتبارات دولت و فروش اراضی مازاد تأمینخواهد شد.

همچنین ظرفیت اعتبارات توازن هم در اختیار ماست که امسال از این ظرفیت برای کاهش فاصله سرانه فضای آموزشی حاشیه مشهد استفاده می‌کنیم.

پاسخ ایران، هیاهوی آمریکا

منبع : ایمنا



خبر یک + پر بیننده ترین
آخرین خبر پر بحث ترین
طراحی و پیاده سازی: راد وب